"Enter"a basıp içeriğe geçin

SATIN ALMA SAHİPLEN!

İnternetten ve Petshoptan Bengal Kedi Satışı

Satın alma sahiplen! Tüm kediler özelinde ama en çok da Bengal kedileri gibi cins kedilerin fiyatlandırılması, ücreti, satışı ile ilgili pek çok web sitesi ve ilan karşımıza çıkmaktadır. Hatta son zamanlarda sosyal medyanın gücünün artması ile her yerde ücretli kedi satışlarına rastlamaktayız. Bazen de ücretsiz, sadece sahiplendirme yapılıyor gibi gözüken siteleri görüyoruz. Telefonla arayıp sahiplenmek istediğinizde ise karşımıza yine Bengal kedi satışı yada başka bir kedi satışı ile alakalı paradan bahseden sözde hayvan severler çıkabiliyor. Bu konuya girmeden önce sizlere bir kaç istatistikten bahsetmek istiyoruz.

Türkiye iklimi, sokaklarda kolay yiyecek erişimi olması gibi nedenlerden dolayı pek çok sokak hayvanına ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2017 verilerine göre sadece İstanbul’da 125 bin sahipsiz kedi olduğu tahmin edilmektedir. Çoğalmalarının kontrol edilemediğini düşünürsek 2020’de bu sayıların çokça arttığını öngörebilirsiniz. Buna karşın 2018 verilerinde Türkiye nüfusunun %19’unun evini kedilerle paylaştığını dünyaca ünlü istatistik şirketi Statista yayınlamıştır. Buna rağmen pek çok kedi sokakta başıboş, bakıma ve sevgiye muhtaç şekilde sahiplenmeyi beklemektedir.

Neden Satın Alma Bengal Kedisi Sahiplen?

Çarpıcı bir diğer gerçek ise TBMM Çevre Alt Komisyonu ve sivil toplum kuruluşlarının önerisi ile 24/06/2004 tarihli ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkında yıllardır çalışmalar yapılmasına ragmen bu satışların hala yasaklanamamış olmasıdır. HAYTAP.org üzerinden bu yasa tasarısı değişikliği teklifinin detaylarını öğrenebilirsiniz.

Bununla birlikte gelir kapısı olarak görülen kedi ve köpeklerin petshoplarda, web sitelerinde, sosyal mecralarda Bengal kedi satışı ve başka hayvan satışı kontrolsüz ve cezasız bir biçimde devam etmektedir. Satıcılar kadar bu hayvanları satın alanların da bir o kadar suçlu olduğunu unutmamak gerekir. Hayvanlarla duygusal bağ kurup, evinizde bir birey olarak kabul etmeliyiz. Yapılan yanlış ise onları sosyal medya üzerinden sosyal statünüzü göstermek veya popülerleşme amacıyla bir araç olarak kullanmak için satın almaktır.

Yaşam Hakkına Müdahale

En büyük sorun; satışı dahi yapılmaması gereken canlıların yasa dışı yollarla ev ve çiftlik ortamlarında yetersiz fiziki şartlarla üretilmesidir. Ayrıca yurt dışından yasa dışı yollarla uygunsuz koşullarla da eziyet edilerek yurdumuza getirilmesidir. Onlar size başlarından geçenleri söyleyemez! Sizin karşınıza çıkana kadarki süreçte yaşadıkları eziyeti, maruz kaldıkları şiddeti ve kısıtlanmış özgürlüklerini göz ardı etmemeliyiz. Bir de yavru kediler genellikle şirinlikleri nedeniyle eve alınıyor. Daha sonra yetişkinliğinde onları sokağa bırakmak veya yaşlılığında bakıma ihtiyaç duyduğunda onlardan kurtulmaya çalışmak, insanların maymun iştahını gözler önüne sermektedir. Evet tüm canlılar gibi kediler de yaşlılığında pek çok kronik hastalığa maruz kalabiliyor ve uzun süreli bakıma ihtiyacı olabiliyor. Bunlar yetmezmiş gibi bir de kedisine ve köpeklerine eziyet eden pek çok “İNSAN” ile mahallemizi, sokağımızı, apartmanımızı paylaşıyoruz.

Hayvan Hakları Yasası

Sonuç olarak; para kazanmak amacıyla herhangi bir canlının üretilmesi o canlının yaşam hakkına müdahaledir. Zaten sokaklarımızda sahiplenmeyi bekleyen binlerce kedi varken sırf birileri para kazanacak diye kedileri ve diğer canlıları bir mal gibi üretip insanlara servis etmek vicdansızlıktır. Hayvanlar ne ticaret konusu olmalı ne de zarar verilebilecek bir eşya olarak görülmelidir. Hayvan hakları yasası güncellenmeli ve desteklenmelidir.

İnsanoğlu!

Bizler bengalbengie.com olarak satın alma sahiplen diyoruz. Şimdi bunun için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Kedi Sahiplenmeden Önce Kendinize Sormanız Gereken 10 Soru

  1. Bir kedi ile ömür boyu aynı evi paylaşmaya hazır mıyım?
  2. Kediye bakacak sorumluluk ve zamana sahip miyim?
  3. Bütçem kedi bakmaya yeterli mi?
  4. Ev halkı da kedi sahiplenme konusunda benimle hem fikir mi?
  5. Benim veya ev halkından birinin kedi tüyüne alerjisi var mı?
  6. Evdeki eşyalar ve bitkiler kedinin varlığına hazır mı?
  7. Seyahat durumunda kedimi nereye emanet edebilirim?
  8. Yakın çevrede veterinerlik hizmeti veriliyor mu?
  9. Sahipleneceğim kedinin her türlü davranışına tahammül edebilir miyim?
  10. Kediyi doğru yerden mi sahipleniyorum?
SUÇLARIN CEZASI NE OLMALI?

Bengal Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Bengal Kedisi Sağlığı ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bengal Kedisi Mama Tercihi ve Beslenme Zamanları

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn
Share
Instagram